Kurs

Mekkekurs

Ønsker du å lære deg å skru sykkel selv bør du sette av tid til å delta på et av våre mekkekurs. Vi har lang erfaring med kursvirksomhet for skoler, bedrifter og andre grupper. Det trenger ikke nødvendigvis være vanskelig å utføre reparasjoner og vedlikehold på sykkelen din så lenge du har riktig verktøy og vet hva du skal gjøre. Gjennom våre mekkekurs kan du spare mye tid og penger. Vi tilbyr kurs for terrengsykler, landeveissykler og bysykler.

Følgende områder kan du få kjennskap til gjennom våre mekkekurs:

- Generell vedlikehold

Dette kurset gir informasjon om generelle problem som oppstår ved daglig bruk av sykkelen, samt løsningen på de. Vi lærer deg om hvordan de forskjellige delene på sykkelen fungerer og hvordan du klargjør sykkelen for sesongen.

- Bremser

På dette kurset lærer du hvordan de forskjellige bremsesystemene fungerer. Vi lærer deg hvordan du skifter vaier og bremseklosser, samt enkle justeringer du kan gjøre i hverdagen.

- Gir

Dette kurset lærer deg hvordan de forskjellige girsystemene fungererer, hvordan du skifter girvaier og hvordan du justerer girene på sykkelen din.

- Hjul og dekk

På dette kurset lærer du hvordan hjulet fungerer, justering av hjullager og hvordan du korrekt skifter slange og dekk

- Hjulbygging

Dette er et mer avansert kurs hvor vi detaljert gjennomgår hjulets prinsipper, kalkulering av eikelengde, felgen og navets funksjon og oppbygging/retting av hjul. Dette kurset går over to dager.

 

Du kan booke kurs individuelt eller for større grupper. Prisene er avhengig av antall deltagere og av hvor kurset blir holdt.

Ta kontakt for mer informasjon: simon@oslovelo.no